Wat je moet weten als je competitie speelt

Kantinedienst

Voor de thuisspelende teams geldt zoals altijd dat ze kantinedienst hebben. We kunnen het niet vaak genoeg vertellen maar dit houdt in dat je de kantine, kleedkamers en toiletten schoon moet achterlaten voor het volgende team of voor de rest van de week. Mocht je eventuele tekorten signaleren in de afdeling eet- en drinkwaren bel dan met Wilma Bosker (0521-598275). De kantinecommissie zal dan z.s.m. voor aanvulling zorgen.

Consumptiekaarten

Nog steeds hetzelfde is de afspraak dat we als thuisspelend team de tegenstanders het eerste kopje koffie aanbieden; d.w.z. het thuisspelende team schrijft deze bij op haar consumptiekaart zodat de tegenstander er géén kosten aan heeft. Het thuisspelende team moet uiteraard wél betalen. Verdere traktaties zijn ter beslissing van het betreffende team.

Inhaaldata

Bij een incompleet team dient het team zelf voor een invaller-/ster te zorgen. Als een competitiewedstrijd op de dag van het competitieprogramma niet of slechts gedeeltelijk is gespeeld, blijft de speler die op dit dag gerechtigd was in deze wedstrijd te spelen dat ook op de inhaaldatum, ongeacht of die speler tussen deze beide data in andere competitiewedstrijden heeft gespeeld. Een op een inhaaldatum gespeelde partij wordt dus geacht te zijn gespeeld op de oorspronkelijke dag van het competitieprogramma. Men is verplicht gebruik te maken van de door de KNLTB aangegeven inhaaldata. De eerste inhaaldatum voor de vrijdagcompetitie 6 mei, 26 mei en 17 juni. Voor de zondagcompetitie 8 mei, 26 mei en 6 juni.

Wedstrijdballen

Alle voor de thuiswedstrijden benodigde ballen dienen door de aanvoerders voor het begin van de competitie betaald te worden. De ballen kunnen worden opgehaald bij Lucette Abrahams (Dwarsdrift 9 te Diever). Iedere thuiswedstrijd moet met twee sets nieuwe ballen van start gaan.

Competitiebijdragen

De club moet voor elk team dat zich inschrijft voor de competitie een competitiebijdrage betalen. Voor juniorenteams neemt de club deze kosten voor haar rekening. De aanvoerder van elk seniorenteam krijgt van de penningmeester een tikkie om de bijdrage van het hele team te betalen. De aanvoerder verrekent dat zelf met de andere spelers in zijn of haar team.

Formulieren

Uitslagformulieren (voorzien van de handtekeningen van beide aanvoerders) moeten bij thuiswedstrijden nog op de speeldag zelf afgegeven worden bij Lucette Abrahams, Dwarsdrift 9 te Diever. Ook de uitslagen van de uitwedstrijden graag bij Lucette inleveren. De aanvoerder van de ontvangende ploeg is verplicht het wedstrijdformulier volledig in te vullen.

Ledenpasjes

De competitiespelers moeten hun ledenpasjes altijd bij zich hebben bij de wedstrijden. Hoewel het in de praktijk misschien niet zal voorkomen heeft de tegenstander het recht de partijen waarin een speler staat opgesteld die geen pasje bij zich heeft of er geen foto op heeft met 6-0 6-0 winst op te eisen.

De uitnodigingen worden digitaal verstuurd. De informatie over de begintijd van een wedstrijd moet tenminste 8 dagen voor de datum van de speeldag zijn gepubliceerd. Voor de aanvoerders is er de verplichting om informatie digitaal te raadplegen. Het is verplicht dit vaker in de competitie te doen, omdat het nog wel eens voorkomt dat de aanvangstijden gaandeweg het seizoen worden bijgesteld. Het zou erg vervelend zijn als een team op een verkeerd tijdstip komt opdagen. Alle informatie-uitwisseling vindt plaats via MijnKNLTB.

Competitie

Op deze pagina op de KNLTB-website staat alle informatie over onze teams (4) die in 2022 aan de voorjaarscompetitie deelnemen. Ook staan op de site de speeldata, plaats en tijden aangekondigd.

Alle thuiswedstrijden staan ook in de Google Agenda van TV Diever vermeld. Zodat je weet wat er op ons sportpark gebeurt en je mogelijkerwijs onze spelers zou willen aanmoedigen.

Ben je geïnteresseerd in de spelregels dan kan je je laven aan de 41 pagina’s van het competitiereglement van de KNLTB (PDF).

Heb je vragen dan kan je je richten tot Lucette Abrahams (VCL). Zij is te bereiken via lucetteabrahams@ziggo.nl of de telefoon (06-44658456).