KNLTB Competitie
In de voorjaarscompetitie 2024 komen we uit met 2 teams: Twee Gemengd Dubbel teams op de vrijdagavond. (Twee jeugdleden spelen mee in een team bij T.V. Westrup).
Op deze pagina op de KNLTB-website staat alle informatie over de beide teams die in 2024 aan de voorjaarscompetitie deelnemen. Ook staan op de site de speeldata, plaats en tijden aangekondigd.
Alle thuiswedstrijden staan ook in de Google Agenda van TV Diever vermeld. Zodat je weet wat er op ons sportpark gebeurt en je mogelijkerwijs onze spelers zou willen aanmoedigen.
Ben je geïnteresseerd in de spelregels dan kan je je laven aan de 29 pagina’s van het competitiereglement van de KNLTB (PDF).
Heb je vragen, neem dan contact op met Lucette Abrahams (VCL). Zij is te bereiken via lucetteabrahams@ziggo.nl
Kantinedienst
Voor de thuisspelende teams geldt in principe dat ze kantinedienst hebben. Soms lukt het een vrijwilliger in te plannen als barmedewerker.
Speel je competitie en is er geen barmedewerker, dan heb je als team kantinedienst. Dit houdt in dat je vóór de wedstrijd de tussendeur opent, de bardienst draait en dat je na afloop van de wedstrijdavond de kantine, kleedkamers en toiletten schoon achterlaat voor het volgende team of voor de rest van de week.
Mocht je eventuele tekorten signaleren in de afdeling eet- en drinkwaren, stuur dan een mail naar Linda van Balen Blanken-Bakker (lindavbbl@outlook.com). De kantinecommissie zal dan z.s.m. voor aanvulling zorgen.
Consumpties
Consumpties kunnen alleen met pin betaald worden. Speel je competitie, dan is het eerste kopje koffie/thee bij ontvangst van het bezoekende team voor rekening van het thuisspelende team, als welkom.
Het thuisspelende team moet deze koffie/thee dus wel afrekenen. Verdere traktaties zijn ter beslissing van het betreffende team.
Verkort spelen
In de dubbelspelpartijen van de competitie wordt de beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) toegepast. Een wedstrijdtiebreak wordt gespeeld op het moment dat in de wedstrijd de stand één set gelijk is.
Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook van de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt op voorwaarde dat er een verschil is van twee punten.
Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB ingevoerd te worden als zijnde bijvoorbeeld 10-6 of 11-13.
Opstelling
Bij de vier partijen dubbelcompetities is de opstelling per ronde op speelsterkte. Ronde 1 (met partij 1 en partij 2) staat los van ronde 2 (met eveneens partij 1 en partij 2). Een speler mag per ronde slechts 1 partij spelen.
Dit betekent dus dat als een team met drie personen opkomt, er slechts 2 partijen kunnen worden gespeeld en als een team met twee personen opkomt, er slechts 1 partij kan worden gespeeld.
De overige partijen die niet gespeeld kunnen worden, voer je in als ‘walkover’.
Voorbeeld van de opstelling op speelsterkte: Een team bestaat uit een speler met speelsterkte 7 en drie spelers met speelsterkte 8. De speler met speelsterkte 7 moet in ronde 1 en ronde 2 de eerste partij spelen.
Invallers en inhaaldata
De KNLTB heeft inhaaldata vastgesteld. Wanneer een wedstrijd moet worden ingehaald dient die uiterlijk op de eerstgenoemde inhaaldatum gespeeld te worden. Eerder spelen dan de genoemde inhaaldata mag altijd.
Bij een incompleet team dient het team zelf voor een invaller-/ster te zorgen. Als een competitiewedstrijd op de dag van het competitieprogramma niet of slechts gedeeltelijk is gespeeld, blijft de speler die op deze dag gerechtigd was in deze wedstrijd te spelen dat ook op de inhaaldatum, ongeacht of die speler tussen deze beide data in andere competitiewedstrijden heeft gespeeld. Een op een inhaaldatum gespeelde partij wordt dus geacht te zijn gespeeld op de oorspronkelijke dag van het competitieprogramma.
Slecht weer op de speeldag? Probeer op tijd contact met Lucette Abrahams of Hans Wilmink (groundsman 06-29133086) op te nemen, zodat het bezoekende team zo nodig op tijd afgezegd kan worden.
Uitslagen
Het invoeren van de uitslagen gaat via de KNLTB app. Aanvoerders, maar ook de andere teamleden zijn gemachtigd de uitslagen in te voeren.
De uitslag dient op de avond waarop de wedstrijd wordt gespeeld nog ingevoerd te worden.
Aanvangstijden
De uitnodigingen voor de aanvangstijden worden digitaal verstuurd. Voor de aanvoerders is er de verplichting om informatie digitaal te raadplegen.
Het is ook verplicht dit vaker in de competitie te checken, omdat het kan gebeuren dat de aanvangstijden gaandeweg het seizoen worden bijgesteld. Het zou erg vervelend zijn als een team op een verkeerd tijdstip komt opdagen.
Competitiebijdragen
De tennisvereniging moet voor elk team dat zich inschrijft voor de competitie een competitiebijdrage betalen. Voor juniorenteams neemt de vereniging deze kosten voor haar rekening. Seniorenteams betalen wél een bijdrage voor de competitie plus de ballen die nodig zijn voor thuiswedstrijden. De aanvoerder verrekent dat zelf met de andere spelers in zijn of haar team.
Iedere thuiswedstrijd gaat van start met 2 blikken nieuwe ballen. Verkrijgen van de ballen gaat in overleg met Lucette Abrahams.