Informatie

Wat je moet weten als je competitie speelt

KNLTB Competitie

In de voorjaarscompetitie komen we uit met 4 teams: op donderdagavond de GD 8&9, op vrijdagavond HD en DD en zondagmiddag HD.

Op deze pagina op de KNLTB-website staat alle informatie over onze teams (4) die in 2023 aan de voorjaarscompetitie deelnemen. Ook staan op de site de speeldata, plaats en tijden aangekondigd.

Alle thuiswedstrijden staan ook in de Google Agenda van TV Diever vermeld. Zodat je weet wat er op ons sportpark gebeurt en je mogelijkerwijs onze spelers zou willen aanmoedigen.

Ben je geïnteresseerd in de spelregels dan kan je je laven aan de 41 pagina’s van het competitiereglement van de KNLTB (PDF).

Heb je vragen, dan kan je je richten tot Lucette Abrahams (VCL). Zij is te bereiken via lucetteabrahams@ziggo.nl of de telefoon (06-44658456).

Kantinedienst

Voor de thuisspelende teams geldt zoals altijd dat ze kantinedienst hebben.
Speel je competitie en is er geen barmedewerker, dan heb je als team kantinedienst. D.w.z de kantine, kleedkamers en toiletten schoon achterlaten voor het volgende team of voor de rest van de week. Mocht je eventuele tekorten signaleren in de afdeling eet- en drinkwaren bel dan met Wilma Bosker (0521-598275). De kantinecommissie zal dan z.s.m. voor aanvulling zorgen.

Consumpties

Bij competitie, toernooien en andere activiteiten (bv. de toss) is de kantine geopend. We werken met vrijwilligers achter de bar. Consumpties kunnen alleen met pin betaald worden. Speel je competitie? Dan is het eerste kopje koffie/thee bij ontvangst van de tegenpartij voor rekening van het thuisspelende team, als welkom. Het team moet deze koffie/thee dus afrekenen. Verdere traktaties zijn ter beslissing van het betreffende team.

Inhaaldata

Bij een incompleet team dient het team zelf voor een invaller-/ster te zorgen. Als een competitiewedstrijd op de dag van het competitieprogramma niet of slechts gedeeltelijk is gespeeld, blijft de speler die op deze dag gerechtigd was in deze wedstrijd te spelen dat ook op de inhaaldatum, ongeacht of die speler tussen deze beide data in andere competitiewedstrijden heeft gespeeld. Een op een inhaaldatum gespeelde partij wordt dus geacht te zijn gespeeld op de oorspronkelijke dag van het competitieprogramma. Men is verplicht gebruik te maken van de door de KNLTB aangegeven inhaaldata.

Competitiebijdragen

De club moet voor elk team dat zich inschrijft voor de competitie een competitiebijdrage betalen. Voor juniorenteams neemt de club deze kosten voor haar rekening. Seniorenteams betalen wél een bijdrage voor de competitie en de ballen die nodig zijn voor thuiswedstrijden. De aanvoerder verrekent dat zelf met de andere spelers in zijn of haar team.

Iedere thuiswedstrijd gaat van start met 2 blikken nieuwe ballen. Alle thuiswedstrijden benodigde ballen dienen door de aanvoerders voor het begin van de competitie betaald te worden. De ballen kunnen worden opgehaald bij Lucette Abrahams (Dwarsdrift 9 te Diever).

Formulieren

Uitslagformulieren (voorzien van de handtekeningen van beide aanvoerders) moeten bij thuiswedstrijden nog op de speeldag zelf afgegeven worden bij Lucette Abrahams, Dwarsdrift 9 te Diever. Ook de uitslagen van de uitwedstrijden graag bij Lucette inleveren. De aanvoerder van de ontvangende ploeg is verplicht het wedstrijdformulier volledig in te vullen.

Ledenpasjes

De competitiespelers moeten hun ledenpasjes altijd bij zich hebben bij de wedstrijden. Hoewel het in de praktijk misschien niet zal voorkomen heeft de tegenstander het recht de partijen waarin een speler staat opgesteld die geen pasje bij zich heeft of er geen foto op heeft met 6-0 6-0 winst op te eisen.

De uitnodigingen worden digitaal verstuurd. De informatie over de begintijd van een wedstrijd moet tenminste 8 dagen voor de datum van de speeldag zijn gepubliceerd. Voor de aanvoerders is er de verplichting om informatie digitaal te raadplegen. Het is verplicht dit vaker in de competitie te doen, omdat het nog wel eens voorkomt dat de aanvangstijden gaandeweg het seizoen worden bijgesteld. Het zou erg vervelend zijn als een team op een verkeerd tijdstip komt opdagen. Alle informatie-uitwisseling vindt plaats via MijnKNLTB.